ΤΟΜΕΑΣ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΑΣ (ΟΧΗΜΑΤΩΝ)

  • Εμφανίσεις: 132

ΤΟΜΕΑΣ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΑΣ (ΟΧΗΜΑΤΩΝ)

Ο τομέας οχημάτων λειτουργεί στον χώρο του συγκροτήματος των ΕΠΑΛ από το 1978 άλλοτε ενταγμένος στον τομέα των μηχανολόγων και άλλοτε σαν ανεξάρτητος τομέας.    Με την τελευταία αλλαγή στην τεχνική και επαγγελματική εκπαίδευση 2015 εντάχθηκε στον μηχανολογικό τομέα καλύπτοντας τις ειδικότητες των μηχανών και συστημάτων αυτοκινήτων. Εξυπηρετεί τις ανάγκες του 1ου και του Εσπερινού ΕΠΑΛ.

Υπάρχουν δύο πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια που καλύπτουν το τμήμα των Μ.Ε.Κ. και ένα εργαστήριο (μηχανοτρονικής) σύγχρονης τεχνολογίας με προσομοίωση ( DE- LORENZO)  που καλύπτει και το ηλεκτρικό σύστημα του αυτοκινήτου. Επίσης στο κύριο εργαστήριο υπάρχουν εποπτικά μέσα διδασκαλίας και οχήματα όπου οι μαθητές αποκτούν τεχνικές γνώσεις και δεξιότητες στα συστήματα των οχημάτων.

Ο τομέας των οχημάτων κατά καιρούς μετέχει σε διάφορες δραστηριότητες πέρα από το αναλυτικό πρόγραμμα του σχολείου. Συμμετείχε στο πρόγραμμα Δαίδαλος (φωτογραφίες) όπου παρουσιάστηκαν καινοτόμες ιδέες και κατασκευές από τους εκπαιδευτικούς σε συνεργασία με τους μαθητές. Συμμετέχει στο πρόγραμμα βιομηχανικής πληροφορικής που διοργανώνεται από το ΤΕΙ της Καβάλας στον εκθεσιακό χώρο της Ν. Καρβάλης. Μετέχει σε διάφορα περιβαλλοντικά προγράμματα όπως παρουσίαση υβριδικής τεχνολογίας στα αυτοκίνητα και επισκέψεις ( στην Έδεσσα και στο φράγμα Θησαυρού). Παρουσία στις εκθέσεις και ημερίδες στο τέλος κάθε χρόνου σχετικά με τις ημέρες Εκπαίδευσης που διοργανώνεται από την ΔΔΕ Δράμας και γίνεται  παρουσίαση των δραστηριοτήτων του σχολείου σε φορείς της περιοχής και στα άλλα σχολεία της πόλης.

Η επαγγελματική διέξοδος των αποφοίτων μας είναι:

  • Μετά από πανελλήνιες εξετάσεις πρόσβαση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
  • Ενασχόληση με το αντικείμενο των οχημάτων ( βουλκανιζατέρ, σύστημα τροφοδοσίας injection, επισκευή αμαξώματος, σύστημα εξαγωγής καυσαερίων-καταλύτες).
  • Πρόσληψη στο δημόσιο σε θέσεις συντηρητών μηχανών-μηχανημάτων.
  • Απασχόληση στον ιδιωτικό τομέα ως τεχνικοί στα ΚΤΕΟ.
  • Τεχνίτης σε μοτοσυκλέτες.